VESTI

Predstavljen nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije 2019/2020

22.05.2019.

U prostorijama Palate Srbije održana je IV godišnja konferencija Vlade Republike Srbije i privrede Republike Srbije na kojoj je izložen Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije u Srbiji za vremenski period 2019/2020.

Pored prezentovanja Nacionalnog programa, glavna ideja konferencije predstavljala je panel diskusiju predstavnika Vlade Republike Srbije, pre svega predsednice Ane Brnabić, potom potpredsednice Vlade i ministarske građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića i ministarke pravde Republike Srbije Nele Kuburović, kao i nekoliko državnih sekretara koji su nakon izlaganja predviđenih aktivnosti Vlade bili otvoreni za sva pitanja prisutnih.

Izvor fotografije: naled.rs
Tema ove konferencije koja se nameće kao jedna od najaktuelnijih u našoj zemlji, obuhvata pitanja načina i metoda suzbijanja sive ekonomije koja se pojavila kao nadolazeći problem u prethodnim godinama i koja utiče na kretanje BDP-a i promene u odnosima suficita i deficita budžeta. Advokatska kancelarija Vuković i Partneri je imala priliku da kao članica NALED-a (Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj) prisustvuje izlaganjima čelnika Vlade RS i da se među prvima iz svoje branše upozna sa navedenim Nacionalnim programom.

Konferenciji su prisustvovale advokat Aleksandra Draganić i advokatski pripravnik Miljana Radivojević koje su nakon zvaničnog dela programa bile u prilici da se u neformalnom razgovoru sa ostalim učesnicima konferencije upoznaju sa više detalja predstavljenog programa.

Copyright © Vuković & Partners. All right reserved WebInženjer
top